Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον αρχισυντάκτη της ‘Today’s Zaman’





Οκτώβριος 10, 2015.

Ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου  στην Τουρκία με τη διακυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος AK parti επιδεινώνεται συνεχώς.


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη τον Μπουλέντ Κενές, αρχισυντάκτη της αγγλόφωνης αντιπολιτευτικής εφημερίδας «Todays Zaman», για «προσβολή» του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς ντυμένοι με πολιτικά που εισέβαλαν στην εφημερίδα και τον συνέλαβαν μπροστά από εκατοντάδες συναδέλφων του.

Νωρίτερα, χθες,  ένας δικαστής διέταξε τη σύλληψη του Κενές για μια σειρά δημοσιεύσεων που έκανε το Twitter, τον Αύγουστο.


Ο αρχισυντάκτης της «Todays Zaman», που είναι μία από τις πιο δημοφιλής εφημερίδας στην Τουρκία, τον Ιούνιο καταδικάστηκε συνολικά σε 21 μήνες φυλάκισυη για «εξύβριση» του ‘σουλτάνου’ Ερντογάν.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ