Το συμβούλιο της UNESCO ενέκρινε την πρόταση του Κοσσυφοπεδίου





Οκτώβριος 21, 2015.




Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO ψήφισε την Τετάρτη με 27 ψήφους υπέρ και 14 κατά, την προώθηση του αιτήματος του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στο διεθνή οργανισμό, παρά την αντίθεση της Σερβίας, που βλέπει ότι αυτή η ένταξη είναι απαράδεκτη και προχωρά ένα βήμα για την αναγνώριση της πρώην επαρχίας της.


Το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στην UNESCO θα εγκριθεί, τελικά, στη Γενική Διάσκεψη,  που θα γίνει το Νοέμβριο, εφ’ όσον τα δύο τρίτα  από τα 195 μέλη ψηφίσουν υπέρ της συμμετοχής του Κοσσυφοπεδίου.

Οι αντιπροσωπείες των συμμάχων της Σερβίας, όπως η Ρωσία και η Κούβα, κάλεσαν το διοικητικό συμβούλιο να αναβάλει το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά τα αιτήματα αυτά απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο  του Συμβουλίου, με τη δικαιολογία ότι ετέθησαν καθυστερημένα, σύμφωνα με την Kosovapress.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ