Οι συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν 11 κωμοπόλεις νότια του Χαλεπίου





Νοέμβριος 1, 2015.

Μαχητές του συριακού στρατού με την υποστήριξη των παραστρατιωτικών ομάδων επανέλαβαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια του Χαλεπίου (355 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό), όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ‘Αλ Βατάν’, ενώ χθες είχαν σταματήσει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Σύμφωνα με την πηγή, οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες και από τον αέρα κατάφεραν να απελευθερώσουν 11 κωμοπόλεις σε μια έκταση  50 χιλιομέτρων.

Επίσης, μετά από ένα αναγκαστικό διάλειμμα εξαιτίας της σφοδρής αμμοθύελλας, ο στρατός της Συρίας άρχισε την επίθεση βορεια -ανατολικά της  Χάμα (220 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό). Οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν αντιπάλους  τους ισλαμιστές του ISIS και της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μαγιαντίν, ανέφερε ότι έγιναν σκληρές  μάχες σε μια βραχώδη έρημο, 85 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της Χομς. Σημειώθηκαν επιθέσεις αυτοκτονίας σε οδοφράγματα του στρατού και τα συριακά στρατεύματα υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν  στην κοντινή χριστιανική πόλη Σαντάντ.

Στην πόλη αυτή οι τζιχαντιστές, τον περασμένο Αύγουστο,  προέβησαν σε δολοφονίες των χριστιανών κατοίκων  και οι εκκλησίες κάηκαν και ανατινάχτηκαν, όπως και το μοναστήρι της Αγίας Ηλιάνας, του 5ου αιώνα που το γκρεμίσανε με μπουλντόζες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ