Η Σαουδική Αραβία αγόρασε όπλα από τις ΗΠΑ αξίας 1,29 δις δολάρια




Νοέμβριος 17, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενέκριναν την πώληση στην Σαουδική Αραβία ‘έξυπνων βομβών’ και πυρομαχικών,  στα οποία περιλαμβάνονται 19 χιλιάδες βόμβες, αγορά συνολικής αξίας 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.


Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον έτος το αραβικό βασίλειο έχει κάνει σημαντικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων για πολεμικό υλικό τόσο από τη Γαλλία, όσο και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό από την Ουάσιγκτον έγινε κατόπιν έγκρισης από το Κογκρέσο κατόπιν σχετικής εισήγησης από τον οργανισμό συνεργασίας ασφάλειας και άμυνας που υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η πώληση αυτή από τις ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία θα συμβάλλει στη συνέχιση των διμερών στρατιωτικών σχέσεων. Η Σαουδική Αραβία ενισχύει  τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ,  και καθίσταται πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση των περιφερειακών απειλών για την  προστασία των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο», γράφει η εισηγητική έκθεση.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ