Πούτιν: Το ‘Ισλαμικό κράτος’ χρηματοδοτείται από 40 χώρες - και των G-20




Νοέμβριος 16, 2015.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στη συνάντηση των G-20 ότι η Ρωσία φέρνει στοιχεία για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’ από επιχειρηματίες 40 χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και χώρες της Ομάδας των Eίκοσι (G-20), όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Η Ρωσία έχει στην κατοχή της,  δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης,  καθώς και αεροφωτογραφίες,  που δείχνουν το πραγματικό μέγεθος του εμπορίου του ‘ισλαμικού κράτος’ με το πετρέλαιο.

«Είδα εικόνες δορυφορικές, που δείχνουν καθαρά το πραγματικό μέγεθος του παράνομου εμπορίου  πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στην αγορά», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των G-20 στο τουρκικό θέρετρο της Αττάλειας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον του ‘Ισλαμικού κράτους’ εφ’ όσον η Ρωσία διαθέσει αεροπορική υποστήριξη.

«Μέρος της αντιπολίτευσης της Συρίας, θεωρεί ότι είναι δυνατό να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’ σε συνεργασία με τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και είμαστε έτοιμοι για την παροχή αυτής της βοήθειας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει ανάγκη από την υποστήριξη των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ποιος είναι πιο αποτελεσματικός στην καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας», είπε ο Πούτιν.

«Πιστεύω ότι η συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συντριβή του Air Bus A321, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα της συντριβής  μελετώνται. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δοθεί μετά την ολοκλήρωση της εμπειρογνωμοσύνης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ