Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία




Νοέμβριος 2, 2015.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν αναδειχθεί στους μεγαλύτερους επενδυτές των Βαλκανίων. Η Βουλγαρία δεν εξαιρείται από αυτήν την επενδυτική επιλογή των Ελλήνων, όπου τα οφέλη είναι σημαντικά.


Συγκεκριμένα, το τμήμα οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του, στην οποία επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι στους τρίτους πρώτους  μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη Βουλγαρία με € 2.49  δισεκατομμύρια το 2014.
 Οι άλλες δύο χώρες είναι η Αυστρία και η Ολλανδία που επισημαίνονται ως επιτυχημένοι επενδυτές στη Βουλγαρία για το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, υπάρχει μια μικρή μείωση στα οικονομικά μεγέθη, σε σχέση με το ιστορικό της έκθεσης των δύο τελευταίων ετών - € 2.75 δισεκατομμύρια το 2012 και € 2.58 δις το 2013.

«Οι Έλληνες προτιμούν να επενδύουν στη Βουλγαρία, μια τάση που οφείλεται κυρίως στη γεωγραφική εγγύτητα, τη χαμηλή φορολογία, το φθηνό εργατικό δυναμικό και το χαμηλό λειτουργικό κόστος», αναφέρει η έκθεση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ