Αλβανός βουλευτής επικρίνει την κυβέρνηση των Τιράνων για το «τσάμικο ζήτημα»




Νοέμβριος 7, 2015.

Ο  Ομέρ Μάμο, βουλευτής του αλβανοτσάμικου κόμματος PDIU, δήλωσε ότι ο αρχικός ενθουσιασμός για το τσάμικο ζήτημα από την κυβέρνηση, φαίνεται να έχει ξεθωριάσει, και δεν αναφέρεται πια καθόλου.


«Δεν υπήρξε καμία πολιτική κίνηση και διπλωματική προσπάθεια για την αναγνώριση της ελληνικής γενοκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος μας» δήλωσε ο βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας της Αλβανίας (PDIU).

«Όπως είναι γνωστό»- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- «το PDIU υπερασπίζεται τον πληθυσμό της «μεγάλης νότιας αλβανικής επαρχίας των Τσάμηδων που προσαρτήθηκε στην Ελλάδα».

«Δημιουργήθηκε  ενθουσιασμός από τις δηλώσεις του  νέου πρωθυπουργού  (Έντι Ράμα) που έδωσε έμφαση στο «ζήτημα των Τσάμηδων». Αλλά παρατηρώ με ανησυχία ότι ο αρχικός ενθουσιασμός έσβησε και το θέμα αυτό δεν αναφέρεται πια», είπε ο Μάμο στην αλβανική εθνοσυνέλευση.


Είπε ακόμη, ότι είχε παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς  την αντίδραση του Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα «η Αλβανία να τηρηθούν οι συμφωνίες για τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν στην Αλβανία.

"Η Αλβανία θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες «για τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών».

Τόνισε, όμως,  ότι εάν δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία ας ακυρωθεί.
«Αλλά, το τσάμικο ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν πολεμώντας κατά των Ιταλών του Μουσολίνι, σε αλβανικούς οικισμούς και στην κατεχόμενη αλβανική γη», είπε χαρακτηριστικά.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ