Λίβανος: Συνελήφθησαν κατάσκοποι του Ισραήλ




Νοέμβριος 8, 2015.

Οι  λιβανικές αρχές συνέλαβαν, στο νότιο Λίβανο,  τρία άτομα που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του αιγυπτιακού ‘Ράδιο Σαβά’, συνελήφθη ένα ανδρόγυνο και ένας ακόμη, που συνέλεγαν πληροφορίες  όσον αφορά την ασφάλεια στρατιωτικών προσωπικοτήτων και δημιουργούσαν δίκτυο κατασκοπείας με στόχο μελλοντικής στόχευσης.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η ομάδα κινηματογραφούσε τους δρόμους, τα μονοπάτια και χώρους ευαίσθητων περιοχών στο νότιο Λίβανο και τα έστελναν ηλεκτρονικά στο Ισραήλ «προκειμένου να τους βοηθήσουν σε επιθέσεις που θα ακολουθούσαν».

Το αιγυπτιακό δημοσίευμα επισημαίνει ότι από τις αρχές του 2009, οι λιβανικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 100 άτομα που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ιδιαίτερα στις τάξεις  του στρατιωτικού προσωπικού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η Χεζμπολάχ που απολαμβάνει μεγάλης επιρροής στο νότιο Λίβανο,  είχε ένα ειδικό πρόγραμμα  αντι-spyware στις επικοινωνίες της και μέσω αυτού,  ένας από τους υπαλλήλους της συνελήφθη το καλοκαίρι του 2014 με την κατηγορία ότι κατασκόπευε υπέρ του Ισραήλ.
Ο υπάλληλος διοχέτευε πληροφορίες μέσω προγράμματος spyware,  για τις κινήσεις της λιβανικής οργάνωσης και του προγραμματισμού της.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ