Το Ισραήλ δεν θα ζητήσει άδεια από τη Μόσχα για χτύπημα στη Συρία




Νοέμβριος 27, 2015.

Ανώτερος αξιωματικός της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας αναφέρθηκε συζητώντας με δημοσιογράφους για τη συνεργασία με τη ρωσική αεροπορία στη Συρία.


«Ο μηχανισμός του συντονισμού των δράσεων μας με τη Μόσχα για τη Συρία, είναι, μάλλον, πρωτότυπος», δήλωσε ο αξιωματικός, σύμφωνα με τον ισραηλινό «Κάρσορα».
«Για να είμαστε σίγουροι ότι τα αεροσκάφη δεν θα συναντηθούν στον αέρα, συνεννοούμαστε εκ των προτέρων», είπε η πηγή.

Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε, επίσης, ότι κατά τις προκαταρκτικές συνομιλίες με το Κρεμλίνο, πριν από τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, κανείς δεν είχε βάλει στο Ισραήλ προϋποθέσεις  για επιθέσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προβούμε σε επιχείρηση σε γειτονική χώρα», είπε η ανώτερη πηγή.

Όσο με το περιστατικό για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό, «Η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας. Ο καθένας μας κάνει τη δουλειά του», είπε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική μας για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη- δεν μπορούμε να επιτεθούμε και να καταρρίψουμε ρωσικά αεροπλάνα», πρόσθεσε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ