«Μόνο σκύλος μπορεί να ανιχνεύσει εκρηκτικά σε αποσκευές»




Νοέμβριος 19, 2015.

Μόνο ένας σκύλος θα μπορούσε να σώσει το ρωσικό αεροπλάνο από την έκρηξη στην Αίγυπτο. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε εμπειρογνώμονας , όπως δημοσιεύει η «Gazeta ru.».


Κατά τη γνώμη του στο κουτάκι σόδας, στο οποίο οι τρομοκράτες- όπως διατείνονται τοποθέτησαν στο αεροπλάνο- υπήρχε μια ποσότητα περίπου 300 γραμμαρίων εκρηκτικής ύλης.

«Η ποσότητα είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, όπως έγινε με το αεροπλάνο», είπε στη ρωσική εφημερίδα ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος, Βίκτορ Ποπλάβσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αισθητήρες για την ανίχνευση της παρουσίας μιας τέτοιας συσκευής στις αποσκευές, δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να εντοπιστεί. Επειδή όμως έχει μια ιδιαίτερη οσμή, θα μπορούσε αυτή να ανιχνευθεί από εκπαιδευμένο σκύλο.

«Η παρουσία τέτοιων εκρηκτικών υλών που τίθενται σε ένα τόσο μικρό  και παραπλανητικό περιορισμένο χώρο ενός κουτιού σόδας, μόνο σκύλος θα μπορούσε να τις εντοπίσει», πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Υπενθυμίζεται ότι η συντριβή του Airbus έγινε στις 31 Οκτωβρίου. Το αεροπλάνο της εταιρείας «Kogalymavia» πετούσε από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη. Στο σκάφος επέβαιναν 217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.  Όλοι τους σκοτώθηκαν. Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν επίσημα ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ