Βουλγαρία: Διαμαρτυρίες ένστολων για περικοπές – έκλεισαν τους δρόμους




Νοέμβριος 3, 2015.

Σε κατάσταση κρίσης βρίσκεται η Βουλγαρία, αφού οι Βούλγαροι αστυνομικοί απέκλεισαν κεντρικές λεωφόρους στην πρωτεύουσα και οδικές αρτηρίες σε όλη τη χώρα καθώς η κυβέρνηση Μπορίσοφ ανακοίνωσε περικοπές σε κοινωνικές παροχές των αστυνομικών και των στρατιωτικών.


«Η κυβέρνηση φαίνεται, τελείως, ανίσχυρη στην πρωτοφανή αντίδραση  των αστυνομικών που οργισμένοι κατέβηκαν τους δρόμους αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, καταλαμβάνοντας οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλοί συνάδελφοί τους έκλεισαν δρόμους στην περιφέρεια, αλλά και οι στρατιωτικοί πιλότοι  ακύρωσαν προγραμματισμένες πτήσεις», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Έτσι- συνεχίζει το δημοσίευμα- η κατάσταση στη χώρα είναι κρίσιμη, αφού μετά από σκάνδαλα για τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των (δημοτικών) εκλογών, ήρθε και το σχέδιο του Βλάντισλαβ Γκοράνοφ για τις περικοπές  στους ένστολους.

Οι Βούλγαροι αστυνομικοί κατέβηκαν σε πορεία και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Η  κυβέρνηση έσπευσε να διορθώσει λέγοντας ότι τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τους ένστολους που υπηρετούν τώρα, αλλά αυτούς που θα προσληφθούν από το νέο έτος.

Η τελική απόφαση για το σχεδιασμό των περικοπών θα συζητηθεί αύριο μεταξύ του πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ και των εισηγητών του νομοσχεδίου, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ