Υπηρεσίες Πληροφοριών: Εισβολή τζιχαντιστών στα Βαλκάνια- ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση






Νοέμβριος 7, 2015.

Δημοσίευμα της αραβικής ‘αλ Χαντάθ’,  που επικαλείται την αμερικανική εφημερίδα «The Washington Times», αναφέρει ότι  η οργάνωση ISIS, προσπαθεί να διεισδύσει και να δικτυωθεί στην περιοχή των Βαλκανίων με σκοπό να προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή.


Το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες  ανώτερου διπλωμάτη, ο οποίος ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Κροατίας, έχουν στοιχεία για συναντήσεις τζιχαντιστών της  Βοσνίας,  σε ηγετικό επίπεδο, με μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’,  που πρόσφατα επέστρεψαν από τη Συρία και αυτά τα άτομα έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του ‘Ισλαμικού Κράτους’, αλλά και της οργάνωσης της Αλ Κάιντα, «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».

Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο τη δημιουργία ομάδων δράσης του Ισλαμικού κράτους.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι κροατικές υπηρεσίες ασφαλείας  από την παρακολούθηση του επικεφαλής των τζιχαντιστών των Βαλκανίων έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία που οδηγούν στη θεώρηση για δημιουργία τρομοκρατικών ομάδων στα Βαλκάνια.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ