Ο Κάρτερ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι απειλεί τον πλανήτη





Νοέμβριος 8, 2015.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άς Κάρτερ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι απειλεί τον πλανήτη, αναφερόμενος το ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας και της μικρής προόδου σε συνομιλίες της για τα πυρηνικά όπλα.


Κατά την έναρξη της προεδρικής βιβλιοθήκης του Ρόναλντ Ρέηγκαν στο Σίμι Βάλεϊ, στην Καλιφόρνια, ο Κάρτερ αποκάλεσε ως ‘προκλητικές’ τις  πράξεις της Ρωσίας στη θάλασσα, στον αέρα, στο διάστημα και στο παγκόσμιο δίκτυο, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο αναζητά τρόπους για την πρόληψη της ρωσικής επιθετικότητας και την προστασία των Συμμάχων της Αμερικής.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στον κόσμο και την ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει τον πιο ισχυρό ρόλο στο μέλλον της Ασίας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν θέλει να γίνει εχθρός της Ρωσίας, αλλά να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των συμμάχων της και της διεθνούς τάξης.

«Δεν αναζητούμε ένα ψυχρό πόλεμο, πόσο μάλλον έναν  θερμό πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Κάρτερ.

Σχολιάζοντας τη δυνατότητα να αποδεχθεί το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία, ο Κάρτερ είπε ότι θα «η Ρωσία μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην επίλυση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία», αλλά επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν έκανε γνωστούς τους στόχους που έχει για τη Συρία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ