Σκόπια: Τα κόμματα συμφώνησαν σε αλλαγές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης




Νοέμβριος 9, 2015.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, πρέπει οι ομάδες που εργάζονται για την υλοποίηση  της συμφωνίας των κομμάτων (συμφωνία Πέρζινο), -προκειμένου να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση- να καταθέσουν τις προτάσεις τους,  για βασική μεταρρύθμιση στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.


Τελική προθεσμία για τις προτάσεις των αντιπροσώπων των κομμάτων είναι η 20η Νοεμβρίου, για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αλλαγές στα κρατικά ‘οχυρά’ της ενημέρωσης.

Οι αντιπρόσωποι των κομμάτων συναντήθηκαν, σήμερα,  με την παρουσία του Βέλγου εμπειρογνώμονα, Peter Vanhaute, και συμφώνησαν σε τρία βασικά σημεία από τα οποία απαιτούν λύση.
Αυτά αναφέρονται στην κρατική τηλεόραση, στο κρατικό ραδιόφωνο και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στη συνάντηση κλήθηκαν και εκπρόσωποι των ενώσεων των δημοσιογράφων οι οποίοι έκαναν τις δικές τους προτάσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία πρόταση που συζητήθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως δημοσιεύεται.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ