Ρώσος πρέσβης στο Μαυροβούνιο: Να επανεξεταστεί η απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ




Η αντιπολίτευση ζητά η μικρή χώρα να μείνει ουδέτερη

Νοέμβριος 20, 2015.

Η Μόσχα αντιτάσσεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή και η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία είναι «σκηνοθετημένη».


Αυτό ανακοινώθηκε  από τον αναπληρωτή πρέσβη της Ρωσίας στην Ποντγκόριτσα, Βλαντίμιρ Γκούρκο, όπως σημειώνει η σερβικής ‘Blic’.

Ο Γκούρκο κάλεσε τις αρχές του Μαυροβουνίου για άλλη μια φορά να επανεξετάσουν τα οφέλη και τα αρνητικά της ένταξης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί για την πορεία της ταχείας ένταξης του Μαυροβουνίου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, απαντώντας  δήλωσε ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελεί στρατηγικό στόχο της χώρας.

«Τη θέση μας για το θέμα αυτό, το λέμε πάντοτε ανοιχτά τους εταίρους μας και φυσικά στη Ρωσία», σημειώνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Μαυροβουνίου.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς και πολίτες στην Ποντγκόριτσα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας το Μαυροβούνιο να παραμείνει ουδέτερο.

Οι αρχές διέλυσαν τους διαμαρτυρόμενους  με δακρυγόνα και συλλήψεις.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ