Η Γαλλία θα στείλει εκστρατευτικό σώμα στο Ιράκ και τη Συρία






Νοέμβριος 15, 2015.

Σύμφωνα μα ανάλυση του Stratfor, η Γαλλία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ και τη Συρία, μόλις επιβεβαιωθεί πλήρως,  ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ ήταν πίσω από την  τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, σημειώνει ειδησεογραφικό πόρταλ.


Για το σκοπό αυτό θα χρειασθεί βοήθεια από την αεροπορία του ΝΑΤΟ και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Γαλλία που συμμετέχει στις αεροπορικές επιθέσεις του Συνασπισμού, σε στόχους τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, δύο φορές μόνο,  έχει προβεί σε αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.

Το Παρίσι σκέφτεται την επέκταση του προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Συρία, που θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους.

Τον Ιανουάριο του 2013, η Γαλλία είχε στείλει στρατιωτικό εκστρατευτικό σώμα στο Μάλι. Με τη βοήθειά του, οι ισλαμιστές εκδιώχθηκαν από τη χώρα.

 Τον Δεκέμβριο, γαλλική στρατιωτική αποστολή είχε σταλεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ