Κοινή αεροπορική άσκηση ΗΠΑ –Ρωσίας στη Συρία




Νοέμβριος 3, 2015.

Η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας,  πραγματοποίησαν, σήμερα Τρίτη, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Συρία.


Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον επιχειρησιακό αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας,  συνταγματάρχη Αντρέι Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

Σήμερα στις 11 το πρωί ώρα Μόσχας, πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη  μεταξύ των δύο χωρών και έχει στόχο την αποφυγή  ταυτόχρονης παρουσίας των μαχητικών τους  στον ίδιο εναέριο χώρο πάνω από το έδαφος της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ και Ρωσία υπέγραψαν μνημόνιο για την αποφυγή επεισοδίων στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Το μνημόνιο προβλέπει το συντονισμό  του διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού με τις χώρες της περιοχής για την πρόληψη ατυχημάτων στον εναέριο χώρο της Συρίας και την επιτυχή συνεργασία τους για την καταπολέμηση των τρομοκρατών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ