Υπουργός Άμυνας Ρωσίας: Διασώθηκε ο πιλότος, μεταφέρθηκε στη βάση




Νοέμβριος 25, 2015.

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του βομβαρδιστικού SU-24 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που καταρρίφθηκε την Τρίτη το πρωί στη Συρία, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.


«Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος παραδόθηκε στη βάση μας, είναι ζων και είναι καλά στην υγεία του», είπε ο υπουργός κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης λειτούργησε 12 ώρες και ευχαρίστησε «όλα τα παιδιά μας που βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο και εργάστηκαν όλη τη νύχτα».

«Ανέφερα την επιτυχή ολοκλήρωση του διοικητή των επιχειρήσεων,  στον επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων (πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν). Μου ζήτησε να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που πήρε μέρος σε αυτήν την επιχείρηση», είπε ο Σόϊγκου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την απονομή μετά θάνατο στον έτερο πιλότο του ρωσικού μαχητικού Su-24,   που καταρρίφθηκε  από τα τουρκικά πυρά, του  «χρυσού αστεριού»- Ήρωα της Ρωσίας, όπως αναφέρει το ρωσικό Ίντερφαξ.

Το ίδιο βραβείο θα απονεμηθεί και τον επιζώντα πιλότο που συμμετείχε στην επιχείρηση στη Συρία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ