Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Αμερικανικά μαχητικά θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας

Νοέμβριος 11, 2015.

Ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι τα πρώτα έξι μαχητικά τύπου «F-15C Eagle» έχουν φθάσει στην αεροπορική βάση των Αδάνων,  Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία, για να περιπολούν στον εναέριο χώρο, κατόπιν επείγοντος αιτήματος της Άγκυρας, όπως δημοσίευσε η ‘Νόβοε Βρέμια’.


Ο Κουκ τόνισε ότι το τουρκικό αίτημα δικαιολογείται λόγω της «εισβολής ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι ορισμένες δράσεις των ΗΠΑ αντανακλούν την «υποχρέωση μας για την προστασία των συμμάχων του ΝΑΤΟ, στοχεύοντας στην αποδυνάμωση του ‘ισλαμικού κράτους’ και την τελική νίκη επί αυτού».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι μετά από τα μαχητικά αυτά στη βάση του ‘Ιντσιρλίκ’ θα μεταβούν και βομβαρδιστικά τύπου «F-15E Strike Eagle» για να συνδράμουν με την τουρκική πολεμική αεροπορία στον αγώνα κατά των τρομοκρατών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: