Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

«Ευλογία» οι πρόσφυγες για τη Γερμανία
Νοέμβριος 5, 2015.

Τα μακροχρόνια οικονομικά οφέλη από την εισροή των προσφύγων στη Γερμανία θα υπερβούν κατά πολύ το βραχυπρόθεσμο οικονομικό κόστος.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια νέα μελέτη δύο κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα 'Die Welt".


To δημοσίευμα σημειώνει ότι, παρά τις σοβαρές επικρίσεις που προέρχονται από δημόσιους και πολιτικούς κύκλους,  λόγω της αποδοχής από τη Γερμανία των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που έφθασαν στη χώρα, ο Marcel Fratssher και Simon Junker, ερευνητές από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, πιστεύουν ότι η εισροή μεταναστών θα είναι «μια μεγάλη 'ευλογία' για όλους» σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο Fratssher, ο οποίος είναι διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, δήλωσε ότι αν και η αύξηση των προσφύγων δημιουργεί «τεράστιες προκλήσεις» στην κυβέρνηση, καθώς η συζήτηση επικεντρώνεται στο κόστος της στήριξης των νεοεισερχομένων, εντούτοις  δεν συζητούνται καθόλου τα μακροπρόθεσμα οφέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτική της επίκρισης είναι «πολύ κοντόφθαλμη».


Σύμφωνα με τον ίδιο,  εάν υπάρξουν κάποια προβλήματα στο εργατικό δυναμικό στη Γερμανία,  με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες – που είναι εν δυνάμει εργατικό προσωπικό, θα αποβεί τελικά σε «θετική δυναμική της οικονομίας της Γερμανίας σε μακροχρόνια βάση που θα υπερβεί κατά πολύ τις δαπάνες».


Ο Γερμανός οικονομολόγος τονίζει ότι η αύξηση του πληθυσμού στη χώρα θα αυξήσει και τη ζήτηση εντός της γερμανικής οικονομίας.


«Αυτοί οι πρόσφυγες θα βρουν δουλειά και θα τονώσουν την οικονομία και στο τέλος θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη πέρα από τα σημερινά όρια».


Στη μελέτη του, το Γερμανικό Ινστιτούτο  Οικονομικών Ερευνών σημειώνει ότι « η Γερμανία θα αρχίσει να καρπώνεται τα οφέλη από την εισροή των μεταναστών μέσα στα επόμενα 7 έως 10 χρόνια».

Τα κέρδη από τα 10 δις ευρώ που θα δαπανήσει η γερμανική κυβέρνηση για τους πρόσφυγες θα πολλαπλασιασθούν σε έσοδα κατά τα επόμενα χρόνια.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: