Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΟΑΣΕ: Οι εκλογές στην Τουρκία αμαυρώθηκαν από τη βία και την ανελευθερία των ΜΜΕ
Νοέμβριος 2, 2015.

Οι εκλογές στην Τουρκία έγιναν εν μέσω του περιορισμού της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, βίας καθώς και άλλων προβλημάτων ασφαλείας.


Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την οποία δημοσιεύει σήμερα.

Η προεκλογική εκστρατεία  για την χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίζεται από ‘ατιμίες’ και φόβο καθώς και κλιμάκωσης της βίας στη χώρα, όπως προκύπτει από την έκθεση.

Οι εκλογές κατέληξαν σε μια αποφασιστικής σημασίας νίκη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δραματική μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τον Ιούνιο.


«Παρά το γεγονός ότι οι τούρκοι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ διακριτών και ισχυρών εναλλακτικών λύσεων σε αυτές τις πολωμένες εκλογές, μειώθηκε σημαντικά η επιλογή τους με τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των μέσων ενημέρωσης και του επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας, που αποτελούν  πηγή σοβαρής ανησυχίας», δήλωσε ο Ιγκνάσιο Σάντσεζ Άμορ, ειδικός συντονιστής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη χώρα.

«Οι φυσικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, καθώς και σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, κυρίως, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περιόρισαν ακόμη περισσότερο την ελευθερία της προεκλογικής εκστρατείας», είπε ο Άμορ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: