Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Συρία




Νοέμβριος 18, 2015.

Το θέμα της δυνατότητας χερσαίων επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’ θα συζητηθεί στις 20 Νοεμβρίου στην κοινή συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Αυτό αναφέρθηκε από ανώτερο αξιωματούχο της «Ενωμένης Ρωσίας» που ζήτησε την ανωνυμία του, αλλά δεν προέβη σε λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Ήδη, έχει συζητηθεί και υποστηριχθεί από εκπροσώπους άλλων κομμάτων καθώς και του βουλευτή της Κρατικής Δούμας, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ЛДПР), Βλαντίμιρ Τάσκεφ, ο οποίος είπε:  
 
«Υποθέτω ότι το ζήτημα είναι ώριμο. Το ‘ισλαμικό κράτος’ πρέπει να στερηθεί τη δυνατότητα να εμπορεύεται το κλεμμένο πετρέλαιο και πρέπει να χτυπηθεί  η οικονομία που το στηρίζει».

Σύμφωνα με το βουλευτή, η πλειοψηφία των συναδέλφων του υποστηρίζει την πρόταση αποστολής στρατευμάτων στη Συρία.

Σήμερα, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι πιθανόν να συζητηθούν στρατιωτικά θέματα.

Ο βουλευτής της «Ενωμένης Ρωσίας» Αλεξάντερ Πέτρόφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει σχετικά με αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να δούμε πως αυτές οι δραστηριότητες θα πρέπει να συνδυασθούν με το διεθνές δίκαιο. Οι συγγενείς των νεκρών επιβατών του ρωσικού αεροπλάνου που ανατινάχθηκε, πρέπει να γνωρίζουν ότι το κράτος θα κάνει τα πάντα για να αποτραπεί η επανάληψη μιας τέτοιας καταστροφής», σύμφωνα με το Новости РИА.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ