Λαβρόφ: Να εγκαταλείψουν οι Ρώσοι την Τουρκία




Νοέμβριος 26, 2015.

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Πέμπτη, τους Ρώσους που βρίσκονται στην Τουρκία, να επιστρέψουν στην πατρίδα λόγω «τρομοκρατικού κινδύνου», η έκκληση έγινε δύο μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα με τη Συρία.


Σύμφωνα με τη δήλωσή του – γράφει το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’- ο Λαβρόφ τονίζει ότι «λόγω της υφιστάμενης απειλής της τρομοκρατίας στην Τουρκία,  κάνουμε έκκληση στους Ρώσους πολίτες να μην μεταβούν στη χώρα αυτήν και όσοι βρίσκονται εκεί για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα».

Συγχρόνως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε την Πέμπτη, ότι θα ληφθούν μέτρα από τη Μόσχα που περιλαμβάνουν πάγωμα ορισμένων επενδυτικών σχεδίων καθώς και περιορισμοί εισαγωγών τροφίμων από την Τουρκία.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι δηλώσεις  της Ρωσίας περί αγοράς λαθραίου πετρελαίου από το ‘Ισλαμικό κράτος’ έγιναν σε χρόνο «συναισθηματικό και ακατάλληλο», κατηγόρησε, μάλιστα, τους υποστηρικτές του Μπασάρ αλ Άσαντ , συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, ότι αυτοί είναι οι χρηματοδότες για τη δημιουργία της έντασης στην περιοχή.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ