Η απεργία παρέλυσε την Ελλάδα –σημειώθηκαν πράξεις βίας στην Αθήνα




Νοέμβριος 12, 2015.

Πάνω από 25 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση στην Αθήνα και περίπου 8 χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλειας και την αυξημένη φορολόγηση των Ελλήνων.


Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αντιμετώπισε την πρώτη- από την αρχή της θητείας της- πανελλαδική απεργία, που σημαδεύτηκε με επεισόδια, που έλαβε και την υποστήριξη και από το κυβερνών κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ».


Κοντά στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος, 150 άτομα οπλισμένα με ράβδους και όγκους μαρμάρων προκάλεσα ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο του ΟΤΕ. Η αστυνομία με τη σειρά της έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η διαδήλωση στην Αθήνα ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά στην «Πλατεία Συντάγματος» ομάδα νέων ανθρώπων που αποχωρίστηκαν από τον όγκο των διαμαρτυρομένων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς.

Σταδιακά οι συγκρούσεις μετακινήθηκαν στην Ομόνοια.

Η παλλαϊκή απεργία έγινε ενάντια στις προγραμματισμένες αυξήσεις φόρων και περικοπών των συντάξεων, και διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα, όπως απαιτούν οι δανειστές.

Σε όλη την Ελλάδα παρέλυσε η δημόσια διοίκηση και οι μεταφορές ενώ δεκάδες πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν.

Τα νοσοκομεία δέχονταν μόνο περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστά για τους επισκέπτες. Οι δημοσιογράφοι, επίσης, απεργούν.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε κατά τη στιγμή που την Αθήνα επισκέπτονται οι εκπρόσωποι των δανειστών- Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.



Πρακτορείο ‘Φόκους’


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ