Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Το ΝΑΤΟ ήρε τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο της Σερβίας
Νοέμβριος 20, 2015.

Το ΝΑΤΟ έχει άρει τον εδώ και 16 χρόνια περιορισμό του σερβικού εναέριου χώρου, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.


Η «Ζώνη Ασφαλείας» αναφέρονταν  στον εναέριο χώρο 25 χιλιομέτρων στο σερβικό έδαφος από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Αναφερόμενος στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «από σήμερα, η KFOR θα είναι πλήρως χαλαρή με την παύση της εναέρια ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που είχαν τεθεί από το 1999 έχουν τώρα αρθεί.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη σερβική πρωτεύουσα.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψή του σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις σχέσεις ΝΑΤΟ- Σερβίας.

«Η  ένοπλη επέμβαση του ΝΑΤΟ το 1999 «δεν ήταν κατά του σερβικού λαού, αλλά για να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες του καθεστώτος Μιλόσεβιτς», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, για τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, στη σύγκρουση Κοσσυφοπεδίου – Σερβίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: