Αλβανός διπλωμάτης: «Θα δούμε στην Αλβανία κόμμα Τζιχαντιστών»




Νοέμβριος 17, 2015.

Ο πρώην πρέσβης της Αλβανίας στο Παρίσι, Λουάν Ράμα, ανέφερε ότι ο αλβανικός τζιχαντιστικός σπόρος καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα από τον Σαλί Μπερίσα.

Διευκρίνισε ότι είχε αποφασίσει ο Μπερίσα να εντάξει την Αλβανία στην Ισλαμική Διάσκεψη, την εποχή που ήταν πρόεδρος.


«Η χώρα μας έγινε προβληματική από τότε που η Αλβανία διακυβερνιόταν από Σαλί Μπερίσα,  που μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης άνοιξε τις θύρες για θρησκευτικά ιδρύματα και ‘φιλανθρωπία’,  θέτοντας το θεμέλιο – φάντασμα για το αραβο-αλβανικό έθνος, που έκρυβε τρομοκράτες που καταδίωκαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλά αυτή η εποχή θεωρείται ότι έχει περάσει».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε επαγρύπνηση για να δράσει σε κάθε εκδήλωση τζιχάντ στη χώρα.

Τόνισε ότι οι τζιχαντιστές στη χώρα δρουν ανενόχλητοι και «κάποιοι ιεροκήρυκες (του Ισλάμ) από την Αλβανία, το Κόσοβο και τα Σκόπια, κηρύττουν τζιχάντ με τον πλέον ανοικτό τρόπο, ακόμα και μέσω των ΜΜΕ και δεν επηρεάζονται (ενοχλούνται) καθόλου για υποκίνηση (του μίσους)», δήλωσε ο Αλβανός διπλωμάτης.

Ο Λουάν Ράμα πρόσθεσε ότι εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι ότι «μια μέρα η Αλβανία μπορεί να κυβερνηθεί από ένα θρησκευτικό (τζιχαντιστικό) κόμμα.

«Επείγουσα και ευρύτερη συζήτηση απαιτεί το πρόβλημα της σύνδεσης της θρησκείας με την πολιτική στην Αλβανία. Ίσως, κάποια μέρα οι πολιτικοί μας αναζητώντας ψήφους, για να παραμείνουν στην εξουσία, μεταφέρουν την πολιτική στους χώρους της μουσουλμανικής λατρείας. Τότε οι Αλβανοί θα βρεθούν ενώπιον ενός θρησκευτικού κόμματος (τζιχάντ) που θα βλέπει εχθρικά κάθε άλλη πολιτική έκφραση», γράφει η Γκαζέτα Τέμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ