Ρώσοι βουλευτές προτείνουν ως «χώρα συνεργό της τρομοκρατίας» την Τουρκία





Η ρωσική Δούμα ζητά διακοπή διπλωματικών σχέσεων με Τουρκία  γιατί υποστηρίζει την τρομοκρατία

Νοέμβριος 24, 2015.

Η κρατική Δούμα κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


Την πρόταση αυτή κοινοποίησαν οι βουλευτές Βαλερί Ρασκίν και Σεργκέι Ομπούχοφ (του κομμουνιστικού ρωσικού κόμματος).

Κοινοποίηση του εγγράφου εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα οι δύο αναφερόμενοι βουλευτές πρότειναν στον Πούτιν να διατάξει την διακοπή κάθε αεροπορικής πολιτικής πτήσης  στην Τουρκία, λόγω απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων.

« Η επιθετικότητα της Συρίας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την αμέριστη υποστήριξη της τουρκικής δημοκρατίας στην διεθνή τρομοκρατία, ιδίως κατά της Ρωσίας που πολεμά το ισλαμικό κράτος.

Ενδείξεις υπήρχαν με σαφήνεια από το παρελθόν, ακόμη και όταν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει δήλωση ότι επτά κράτη ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία ως μέρος μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», ανέφερε ο βουλευτής προς τον Πούτιν».

Οι δύο Ρώσοι βουλευτές πιστεύουν ότι οι ενέργειες της Τουρκίας απαιτούν άμεση ανταπόκριση.

«Ζητούμε να προσκληθεί ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για να αποσαφηνισθεί  η κατάσταση, την ίδια στιγμή που εξετάζεται η μείωση των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία και να εκτεθεί το ζήτημα ευθύνης της Τουρκίας για την επίθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και να αναγνωρισθεί η Τουρκία ως  χώρα-συνεργός της τρομοκρατίας και να ληφθούν μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων και του κράτους που τις υποστηρίζει», ζητούν οι βουλευτές.

Εξάλλου ο βουλευτής, Νικολάι Λεβίτσεφ,  της «Δίκαιας Ρωσίας» στην Κρατική Δούμα ανέφερε ότι «η Τουρκία δείχνει αλληλεγγύη με τους τρομοκράτες».

Αυτή η πράξη επιθετικότητα είναι συγκρίσιμη με την επίθεση  στο πολιτικό αεροπλάνο  της Ρωσίας επάνω από το Σινά.

Τώρα είναι προφανής  η σχέσης της Άγκυρας με το ‘Ισλαμικό Κράτος’ και θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί  η απειλή για τους πολίτες μας στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό , πρέπει να διακοπεί κάθε  αεροπορική σύνδεση με την Τουρκία και να εκκενωθούν οι Ρώσοι πολίτες από τη χώρα αυτή. Να εξετασθεί ακόμη η άμεση αποχώρηση του πρέσβη μας από την Άγκυρα για διαβουλεύσης στη Μόσχα. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική», είπε ο Λεβίτσεφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσαν την συντριβή του SU-24 στη Συρία από τουρκικό πύραυλο. 


Ισβέστια

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ