Άσαντ: Οι άγριες επιθέσεις στο Παρίσι είναι παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζει η Συρία




Νοέμβριος 14, 2015.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, καταδίκασε το Σάββατο τις φονικές επιθέσεις της Παρασκευής από το ISIS στο Παρίσι, αλλά επεσήμανε ότι οι ‘νόθες’ πολιτικές της Δύσης, ιδιαίτερα της Γαλλίας, φέρνουν εν μέρει ευθύνη.


Το ‘Ισλαμικό κράτος’ έχει αναλάβει την ευθύνη της συντονισμένης επίθεσης από ενόπλους και βομβιστές που σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι έγινε πολεμική δράση κατά της Γαλλίας.

Η Γαλλία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι ήθελε να αποτρέψει την ομάδα από  επιθέσεις εναντίον γαλλικών συμφερόντων και να προστατεύσει τους άμαχους της Συρίας.

«Οι εσφαλμένες πολιτικές που ακολουθούν οι δυτικές χώρες και ιδιαίτερα η Γαλλία, όσον αφορά το τι συμβαίνει στην περιοχή μας, συνέβαλε στην εξάπλωση της τρομοκρατίας», είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται η λιβανική ‘Σταρ’.

Ο Άσαντ έχει από καιρό προειδοποιήσει ότι οι δυτικές χώρες θα καταλήξουν να πληρώσουν ακριβά τη βοήθεια που δίνουν προς τους αντάρτες, οι οποίοι μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας.
Οι αντίπαλοι του Άσαντ, τον κατηγορούν για τροφοδότηση του ισλαμικού φανατισμού με τον πόλεμο κατά των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης και ότι κατά τη δράση αυτή έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άμαχοι.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ