Η Ρωσία «άρχισε το κυνήγι» των βυτίων με πετρέλαιο του ‘ισλαμικού κράτους’





Νοέμβριος 18, 2015. βίντεο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβαρδιστικά Su-34 άρχισαν να επιτίθενται σε πετρελαϊκές υποδομές του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βυτιοφόρα φορτηγά της οργάνωσης.

Περίπου 500 βυτιοφόρα που μετέφεραν παράνομα «μαύρο χρυσό» από τη Συρία στο Ιράκ, καταστράφηκαν από τα ρωσικά αεροσκάφη τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αντρέι Καρταπόλοφ που είναι επικεφαλής της επιχειρησιακής διαχείρισης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.


Ο Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα «άνοιξαν την κυνηγετική σεζόν» των βυτιοφόρων με πετρέλαιο.

«Εγώ θα ήθελα να τονίσω ότι σήμερα αποφασίστηκε η ελεύθερη καταστροφή  των βυτιοφόρων που μεταφέρουν πετρέλαιο από πετρελαιοπηγές που έχουν καταληφθεί από το ‘ισλαμικό κράτος’»

Σύμφωνα με τον Καρταπόλοφ αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τους εξτρεμιστές που εξάγουν το πετρέλαιο και με αυτό αποκτούν οικονομική δυνατότητα για τις επιδιώξεις τους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός συλλέγει κάθε πληροφορία που αναφέρεται στη Μέση Ανατολή και σε αυτό συντείνουν και οι δορυφορικές πληροφορίες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ