Σκόπια: Οι πολιτικοί ηγέτες βρήκαν συμβιβαστική λύση στην πολιτική κρίση





Νοέμβριος 6, 2015.

Μετά από δεκατέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων και έντασης, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν, νωρίς σήμερα το πρωί, σχετικά με τα επίμαχα ζητήματα που είχαν εμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας  των πολιτικών κομμάτων,  που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου η χώρα να βαδίσει σε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Απρίλιο.


Όλα τα κόμματα, μετά από πιέσεις τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και της ΕΕ, συμφώνησαν στην υλοποίηση της Συμφωνίας τους,  με την αλλαγή των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

Ήδη,  έχουν επιλεγεί  οι νέοι υπουργοί  και μετά  θα πρέπει να ακολουθήσει η παραίτηση του πρωθυπουργού και η τοποθέτηση ενός υπηρεσιακού εκατό ημέρες πριν από τις εκλογές, που έχουν συμφωνηθεί για τις 24 Απριλίου.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, πιεζόμενος παραδέχθηκε ότι σκέφτεται για τον διάδοχό του, όταν ο ίδιος παραιτηθεί, όπως συμφωνήθηκε  με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως γράφει η ‘24βέστι’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ