Η Βουλγαρία δεν συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’





Νοέμβριος 19, 2015.

Η Βουλγαρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική τους σε τέτοιες καταστάσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα,  του εάν και ποια,  είναι η δέσμευση της Βουλγαρίας σε μια ενδεχόμενη μεγαλύτερης  κλίμακας επιχείρησης κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, ο πρωθυπουργός απάντησε:
 « Όχι! Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε μια χώρα που δεν μάχεται και επιμένει να αγωνίζεται διπλωματικά για την επίλυση των προβλημάτων. Διότι όταν στέλνουμε αεροπλάνα και πυραύλους δεν μπορούμε να περιμένουμε την ειρήνη από την άλλη πλευρά. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη συμπεριφορά μας και να ενημερώσουμε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι η εξωτερική πολιτική μας  είναι επαρκής  και αυτό που έχουμε ακολουθήσει έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Σε επίσκεψή του στο Μπλαγκόεβγκραντ ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι από στο θέμα της ασφάλειας της Ευρώπης, η Βουλγαρία έχει δείξει ότι μπορεί να διαφυλάττει τα σύνορά της, είπε ο Μπορίσοφ.
Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες στις επιθέσεις στο Παρίσι, χρησιμοποίησαν βουλγαρικά όπλα, ο πρωθυπουργός  δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή πρέπει να διερευνηθεί από εμπειρογνώμονες, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια ενημέρωση επισήμως.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα