Σκόπια- Δημοσκόπηση: Ο Γκρούεφσκι δεν πρέπει να επανεκλεγεί πρωθυπουργός




Νοέμβριος 19, 2015.

Σκόπια.

Τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το 48 τοις εκατό των πολιτών πίστευε  ότι η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ το 26 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.



Ερωτηθέντες εάν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ασκεί σωστά τα καθήκοντά του ώστε να επανεκλεγεί, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν πρέπει να επανεκλεγεί (το ποσοστό αυτό τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ήταν στο 55%) ενώ το 35% είπε ότι αξίζει η επανεκλογή του ( τον Ιούνιο αυτό το ποσοστό ήταν στο 32%).


Η έρευνα διεξήχθη από την Brima, γραφείο δημοσκοπήσεων των Σκοπίων σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο IRI. Η δημοσκόπηση  πραγματοποιήθηκε με προσωπικές συνεντεύξεις από τι 29 Σεπτεμβρίου  έως τις 5 Οκτωβρίου σε ένα δείγμα 1.106 πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.


Όπως σε πολλές χώρες, έτσι και στα Σκόπια, η οικονομία και η απασχόληση είναι οι κύριες ανησυχίες των ερωτηθέντων και το 41% αναφέρεται στην ανεργία ως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η πλειονότητα δηλώνει ότι εάν ήταν αναγκασμένη να επιλέξει μεταξύ μιας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης  και ενός αυταρχικού κράτους αλλά με  οικονομική ανάπτυξη,  θα επέλεγε το καθεστώς που θα έφερνε την  οικονομική ανάπτυξη, σε ποσοστό 52% , ενώ σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση πιστεύει το 41%.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή με τη στήριξη του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).
 
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ