Τα Σκόπια ετοιμάζουν το έδαφος για φράχτη στα σύνορα με Ελλάδα






Νοέμβριος 16, 2015.

Έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους κατά μήκος των  νότιων συνόρων. Μηχανήματα θα ετοιμάσουν τα σημεία των συνόρων με την Ελλάδα, στα οποία θα τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σύμφωνα με την απόφαση  του συμβουλίου για την ασφάλεια,  που έγινε υπό την προεδρία του Γκιόργκε Ιβάνοφ.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι,  προς το παρόν,  δεν θα τοποθετηθεί ο φράχτης, αλλά οι αρχές βρίσκονται σε αναμονή για τις αποφάσεις που θα λάβουν οι δυτικές χώρες για τα  σύνορά τους.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβάνοφ, δήλωσε ότι μόνο του ο στρατός δυσκολεύεται να διαφυλάξει τα σύνορα, λόγω της αύξησης του αριθμού των μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο φράχτης δεν έχει ως στόχο να εμποδίσει τους μετανάστες, αλλά να περιορίσει και να ελέγξει τη μεταναστευτική ροή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ