Σκόπια: Ικανοποίηση Βρυξελλών για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης




Νοέμβριος 12, 2015.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της μετά την χθεσινή εκλογή της μεταβατικής κυβέρνησης από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, που είναι ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας Ιουνίου/Ιουλίου, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Επιτρόπου της ΕΕ, Γιόχανες Χαν.


Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς δήλωσε ότι όλα αυτά τα βήματα γίνονται για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.


«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ήταν κάτι  παραπάνω από σαφές η εμμονή στην εφαρμογή της πολιτικής συμφωνίας, που έγινε με τη μεσολάβηση του Επιτρόπου Χαν, το περασμένο καλοκαίρι. Όλα αυτά τα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της συμφωνίας», σχολίασε η εκπρόσωπος.


Στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα ευτυχείς που ένα από τα κλειδιά έχει ολοκληρωθεί βάσει της συμφωνίας των πολιτικών κομμάτων, αφού ορκίστηκαν  δύο υπουργοί που προτάθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (SDSM).

Η συμφωνία προβλέπει και την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, που έχουν προγραμματισθεί στις 24 Απριλίου του 2016, και την ορκωμοσία στη θέση του,  ενός υπηρεσιακού,  που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ