Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε την οργάνωση ‘ισλαμικό κράτος’




Νοέμβριος 22, 2015.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε  ότι θα καταστρέψει την οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’ όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters.


«Η καταστροφή  του ISIS δεν είναι μόνο ρεαλιστικός στόχος, θέλουμε να το  επιτύχουμε, θα το καταστρέψουμε», είπε ο Ομπάμα σε συνάντηση των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ασίας, στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται  να διεξαχθεί  έρευνα για τον εντοπισμό των ηγετών του ISIS, θα ανακοπούν τα κανάλια χρηματοδότησης της τρομοκρατικής ομάδας και θα απελευθερωθούν  εδάφη τα οποία έχουν καταλάβει οι τρομοκράτες.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με έναν  από τους επικεφαλής του ‘ισλαμικού κράτους’, τον Αμπού Μοχάμεντ αλ Σιμάλι.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αλ Σιμάλι είναι ένας από τους επικεφαλής της επιτροπής του ISIS για τη Μετανάστευση και την ευθύνη για τον εφοδιασμό και τη μεταφορά  των ξένων τζιχαντιστών από την τουρκική πόλη Γκαζίαντεπ στην πόλη της Συρίας, Γιαράμπλους.

Η σύνοδος επιχειρήσεων και επενδύσεων του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) πραγματοποιήθηκε στις 20 -22 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Στην 27η συνάντηση των ηγετών συμμετείχαν εκπρόσωποι 10 κρατών μελών του ASEAN καθώς και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ