Νέο φορτίο με όπλα και αντιεροπορικούς πυραύλους έστειλε η Τουρκία στους τζιχαντιστές


Σύμφωνα με ανάρτηση του RojNews, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε τις τελευταίες ημέρες όπλα και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, στη βορειοδυτική Συρία, που πλήττονται από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και αμύνονται στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.


Τα φορτία με όπλα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στους τζιχαντιστές από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία στην επαρχία Αφρίν και συγκεκριμένα από το στρατόπεδο που έχει στήσει η Τουρκία σε συριακό έδαφος στο χωριό Ατμέχ.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Οκτωβρίου, ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο έδαφος της βορειοδυτικής Συρίας, σε εδάφη που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, από το συνοριακό πέρασμα του συριακού χωριού Ατμέχ (το χωριό προφέρεται Atme, Atma, Atima, Atmeh).

Σύμφωνα με ακτιβιστές η τουρκική δύναμη που πέρασε τα σύνορα ήταν μια τεθωρακισμένη τουρκική ταξιαρχία. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, οι Τούρκοι πήραν θέσεις στα όρη Αλ Χαλάκα με σκοπό να χτίσουν ένα τείχος μέσα στη Συρία κατά μήκος των συνόρων.

Όπως αποδεικνύεται όμως, οι Τούρκοι έστησαν μια βάση σε συριακό έδαφος για να ανεφοδιάζουν την Αλ Κάιντα.
Τα όπλα και τα πυρομαχικά παραδόθηκαν, σύμφωνα με το RojNews, στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Τα φορτία με τα όπλα και τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου και κατέληξαν στο Χαλέπι, στα χέρια της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα. Δεν τα πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής ο τουρκικός στρατός, ενδιάμεσα παραδόθηκαν στους τζιχαντιστές.

Οι Τούρκοι έδωσαν στην Αλ Κάιντα πολεμοφόδια, αντιαρματικές ρουκέτες, αντιαεροπορικούς πυραύλους Cruise, ένα μεγάλο αριθμό ελαφρών όπλων και πυρομαχικών.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τη Διεθνή Κοινότητα να εξοπλίσει τη «μετριοπαθή» συριακή αντιπολίτευση στη βορειοδυτική Συρία, όπου αυτή η «μετριοπαθής» αντιπολίτευση δεν είναι άλλη από την Αλ Κάιντα.

Η Δύση δεν ανταποκρίθηκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη κιόλας των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, όπου το ισλαμιστικό του κόμμα κέρδισε αυτοδύναμο τις εκλογές, ένιωσε ισχυρός να εξοπλίσει τους τζιχαντιστές μόνος του.

Προφανώς και σε αυτό τον οπλισμό οφείλονται οι «επιτυχίες» που σημείωσαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τις τελευταίες ημέρες ενάντια στα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα, ενώ το μόνο που απομένει να δούμε είναι να εκτοξεύονται αντιαεροπορικοί πύραυλοι κατά ρωσικών αεροσκαφών. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, κανείς δεν θα μπορεί να υπολογίσει τις αντιδράσεις της Μόσχας... Εκτός και εάν αυτό ακριβώς επιθυμεί ο σουλτάνος Ερντογάν. 
Άραγε, έχει αναρωτηθεί εάν η Δύση προλαβαίνει να τον σώσει σε περίπτωση που η "ρωσική αρκούδα" κινηθεί κατά της Τουρκίας;

Πηγή Tribune

 Ας Μιλήσουμε Επιτέλους