Ελένη Θεοχάρους: Να ζητηθεί η ανάκληση της πρέσβειρας των ΗΠΑ



  Απώλεσε την αξιοπιστία της, προσβάλλει Κύπρο και ΗΠΑ, παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ

 Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους (φωτό επάνω)  με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ως  απαράδεκτη  και εντελώς αντίθετη προς τα διπλωματικά θέσμια, την στάση της νέας Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, κυρίας Κάθλιν Αν Ντόχερτι (φωτό δίπλα), η οποία δεξιώθηκε και τίμησε  σε ξενοδοχείο –
καζίνο των κατεχομένων,  ένστολη  την στρατιωτική ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων κατοχής , που παρανόμως κατέχουν  την Κύπρο από το 1974».

«Η Αμερικανίδα πρέσβειρα – τονίζει η κ Θεοχάρους- έχει χάσει την αξιοπιστία της και προσβάλει την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία είναι διαπιστευμένη, αλλά και την ίδια τη χώρα της, τις ΗΠΑ, της οποίας χιλιάδες πολίτες  έχουν θυσιαστεί για την δημοκρατία και την απαλλαγή των λαών από την κατοχή».

Όπως παρατηρεί η κ. Θεοχάρους: «Η κ. Ντόχερτι με τις ενέργειές της έχει καταστήσει τον εαυτό της άκρως ακατάλληλο  για την θέση την οποία της εμπιστεύθηκε η χώρας της και η ίδια καθίσταται με τις πράξεις της εχθρός της χώρας στην οποία έχει διαπιστευτεί και ανεπιθύμητη από τον Κυπριακό λαό».


Η Δρ. Θεοχάρους  προσθέτει: «Δεν έχει θέση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν μπορεί να χαιρετά και να χαριεντίζεται με τον διοικητή των κατοχικών δυνάμεων . Αυτή ήταν δική της και όχι δική μας απόφαση. Δεν μας σέβεται και εγείρεται πλέον πολιτικό, διπλωματικό και ηθικό θέμα το οποίο κανείς δεν δικαιούται να αποσιωπήσει».

Σύμφωνα με την Δρα  Θεοχάρους: «Ευθύνη για τη στάση της πρέσβειρας των ΗΠΑ και άλλων διπλωματών, όπως του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο  Μπάρθ Έιντα, φέρουν και όλοι εκείνοι που διαδίδουν ότι το Κυπριακό είναι λυμένο και οργανώνουν εκδηλώσεις που εκπέμπουν το  εσφαλμένο μήνυμα ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχή».

Καταλήγοντας παρατηρεί τα ακόλουθα: «Ιδού λοιπόν κλασική ευκαιρία να διορθωθούν  λάθη. Αναμένουμε αποτελεσματική απάντηση από την Κυβέρνηση . Ελπίζουμε ότι δεν θα αφεθεί  το ζήτημα να λησμονηθεί όπως συμβαίνει πολύ συχνά επειδή σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση «άρχισε διερεύνηση του ζητήματος».


ikypros