Η Ελληνική Ακτοφυλακή διαψεύδει δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας




Νοέμβριος 23, 2015.

Η ελληνική ακτοφυλακή διέψευσε δημοσιεύματα, που διατείνονταν ότι πλοίο της προσπάθησε να βουλιάξει ένα φουσκωτό σκάφος γεμάτο με πρόσφυγες.


Αυτό αναφέρθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια σε απάντηση δημοσιευμάτων που ισχυρίζονται ότι ένα πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να βυθίσει φουσκωτό σκάφος γεμάτο με πρόσφυγες.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απολύτως αναληθείς, όπως άλλωστε φαίνεται και από το βίντεο το οποίο είναι προϊόν επεξεργασίας», σημειώνεται.

Το βουλγαρικό πρακτορείο «Φόκους» παραθέτει την ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην οποία σημειώνεται: 

«Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος  διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό που τοποθετήθηκε σε ξένη ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής προσπάθησε δήθεν να βουλιάξει ένα σκάφος γεμάτο με πρόσφυγες.

Πιστεύουμε ότι, τουλάχιστον, είναι ασυνεπές το να υποστηρίζεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές που δεν συνάδουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας, είναι απολύτως αναληθές με την προϋπόθεση ότι το Λιμενικό Σώμα από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα έσωσε από πνιγμό στη θάλασσα πάνω από 90 χιλιάδες μετανάστες σε εκατοντάδες επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά τις αναφορές στον τουρκικό Τύπο, σχετικά με διάλογο μεταξύ των επικεφαλής των λιμενικών αρχών Ελλάδας και Τουρκίας».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ