Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Ουγγαρία: Δεν πρέπει να εμποδίζεται η ένταξη στων Σκοπίων λόγω μιας διαφοράς (του ονόματος)
Νοέμβριος 20, 2015.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι  συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Ορμπάν στη Βουδαπέστη, όπου συζήτησαν για την οικονομία, την ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους στην ΕΕ και τη μεταναστευτική κρίση.

Το σχετικό δημοσίευμα των Σκοπίων, αναφέρει τις απόψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού.

«Είναι γνωστή σε όλους μας η διαμάχη για το όνομα που στοχεύει να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία, στην πορεία της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουγγαρία ήταν πάντοτε εναντίον  αυτών των εμποδίων και είναι γνωστή η θέση μας,  ότι μόνο η επίδοση μιας χώρας  πρέπει να είναι η βάση  για την ένταξη και όχι  η υπάρχουσα πολιτική διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της ΕΕ και μιας υποψήφιας για ένταξη χώρας στην ΕΕ. Η ένταξη πρέπει να γίνεται βάσει της αξίας της και η πΓΔΜ έχει  μια σειρά σημαντικά προσόντα που τα απόκτησε τα τελευταία χρόνια και είναι έτοιμη να εισέλθει ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομική της ανάπτυξη υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη αυτή τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι μιλώντας για τη μεταναστευτική κρίση τόνισε  ότι «αυτή προκαλεί τεράστια πίεση στις ανθρώπινες, υλικές και οικονομικές δυνατότητες της χώρας».
Έκανε έκκληση προς το θεσμικά όργανα της ΕΕ, «για αυξημένη παρουσία τους, ιδιαίτερα στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα», όπως δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: