Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Σε πλήρη ετοιμότητα το γαλλικό αεροπλανοφόρο για επιθέσεις στο Ισλαμικό κράτος
Νοέμβριος 21, 2015.

Οι  επιθετικές ομάδες του γαλλικού στόλου είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» («Charles de Gaulle») και τα συνοδευτικά πλοία του μεταφέρθηκαν από την γαλλική ακτή της Τουλόν προς την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.


Το πυρηνικό γαλλικό αεροπλανοφόρο είναι από τα μεγαλύτερα πλοία επιφανείας στην Ευρώπη, έχει μετατόπιση πάνω από 40 χιλιάδες τόνους και είναι εξοπλισμένο με δύο καταπέλτες ατμού και δύο ανελκυστήρες ανύψωσης του εξοπλισμού στο θάλαμο διακυβέρνησης που επιτρέπει  τις αεροπορικές δραστηριότητες υψηλής έντασης.


Για την αποστολή στη Συρία, η διοίκηση του γαλλικού ναυτικού έχει ετοιμάσει την εναέρια δύναμη που αποτελείται από 26 αεροσκάφη- 18 είναι τα νεότερα μαχητικά «Rafale» και οκτώ παλαιότερου τύπου, αλλά αξιόπιστα και αποδεδειγμένα σε δυνατές αποστολές.


Τα «Rafale» είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη της γαλλικής αεροπορικής βιομηχανίας, αν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία σε χαμηλό έδαφος, παρόλα αυτά έχει τη δυνατότητα «χειρουργικών» χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας με κατευθυνόμενα βλήματα.


Ενώ τα υπόλοιπα ‘Super Étendard’ έχουν τη δυνατότητα χαμηλής πτήσης και βομβαρδισμούς από σχετικά μικρή απόσταση από το στόχο.


Η γαλλική ομάδα μάχης αποτελείται από πέντε πλοία και βοηθητικά σκάφη.


Το νεότερο είναι η φρεγάτα «Aquitaine». Το πλοίο εντάχθηκε πρόσφατα στο Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και κατασκευάστηκε με χρήση της τεχνολογίας Stealth, επί του πλοίου υπάρχουν ισχυροί πύραυλοι και εξοπλισμός για ραδιο-ηλεκτρονικό πόλεμο.


Οι δυνατότητες του για τη συλλογή πληροφοριών θα έχει πρακτική σημασία βρισκόμενο ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Άλλο πλοίο συνοδείας είναι η φρεγάτα «Lyamott Piquet». Το πλοίο χτίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είναι δύσκολο να το ονομάσουμε ‘σύγχρονο’, αλλά έχει ισχυρές τορπίλες επί του σκάφους και φιλοξενεί δύο ελικόπτερα.


Το πιο πιθανόν είναι να παρέχει ανθυποβρυχιακή άμυνας του γαλλικού αεροπλανοφόρου.
Τέλος,  το τρίτο πλοίο συνοδείας είναι το «Chevalier Paul». Τα καθήκοντά του είναι καθαρά αμυντικά, θα παρέχει κάλυψη στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» από τον αέρα. Έχει ένα ισχυρό σύστημα 32 αντιαεροπορικών πυραύλων.


Επίσης, η ομάδα αποτελείται από σκάφη ανεφοδιασμού και υποβρύχια.Πηγή: LifeNews.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: