Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η φύλαξη του εναέριου χώρου από τη νατοϊκή αεροπορία





Νοέμβριος 4, 2015.

Σόφια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του νόμου ‘περί Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας’ και το οποίο θα τεθεί προς εξέταση και έγκριση από την Εθνοσυνέλευση.


Οι τροπολογίες  ρυθμίζουν τη δυνατότητα διεξαγωγής κοινών αποστολών  για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της  ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη στιγμή, η ασφάλεια του εναέριου χώρου πραγματοποιείται αποκλειστικά από τη βουλγαρική πολεμική αεροπορία.

Η αλλαγή ακολουθεί ως απάντηση σε μια σύσταση εισηγήσεων που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής κοινών αποστολών για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της φύλαξης του εναέριου χώρου των κρατών της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Συμμαχίας, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια του εναέριου χώρου των κρατών της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Οι κοινές αποστολές φύλαξης θα εκφράζονται με την παρουσία εναλλασσόμενων δυνάμεων του ΝΑΤΟ  με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης και την ενίσχυση των υφιστάμενων εθνικών δυνατοτήτων για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των συμμαχικών δυνάμεων για την επίδειξη της συμμαχικής αποφασιστικότητας, της αλληλεγγύης και την αμοιβαία δέσμευση για συλλογική άμυνα.

Η εκτέλεση κοινών επιχειρήσεων θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ικανοτήτων της πολεμικής αεροπορίας της Βουλγαρίας, την προετοιμασία  των πληρωμάτων πτήσης, όπως καθορίζεται από την κυβέρνηση.

Οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν ότι η φύλαξη του εναέριου χώρου δεν θα γίνεται μόνο από τις δυνάμεις και τους πόρους των ξένων χωρών. Εξασφαλίζεται συγχρόνως η βουλγαρική κυριαρχία στην από κοινού δραστηριοποίηση με τις άλλες χώρες.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ