Ρωσία: « Μέτωπο κατά της τρομοκρατίας με τη διεθνή συνεργασία»



Νοέμβριος 20, 2015.

Στις 20 Νοεμβρίου η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία απευθύνουν έκκληση για την αυστηρότερη ποινική ευθύνη στη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων, καθώς και ενός μετώπου με διεθνή συνεργασία,  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Πρόκληση στον πολιτισμό


«Η τρομοκρατία έχει κηρύξει και πάλι τον πόλεμο στον κόσμο. Έκανε μια πρόκληση στον πολιτισμό, στην κοινωνία, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, ιδιαίτερα κατά  του θεμελιώδους δικαιώματος,  το οποίο εγγυάται το άρθρο. 20 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας - το δικαίωμα στη ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι βουλευτές επισημαίνουν επίσης ότι «η φύση της τρομοκρατίας είναι απάνθρωπη και επιτίθεται στα ανυπεράσπιστα θύματά της, που  είναι οι απλοί άνθρωποι, που ζουν μια ήρεμη ζωή».

 «Οι τρομοκράτες δεν φείδονται ούτε γυναίκες, ούτε τα παιδιά. Βασίζονται στο φόβο και στον πανικό, στο διχασμό της κοινωνίας, στην αδυναμία του εθνικού πνεύματος και  των κρατικών θεσμών», σημειώνεται, προσθέτοντας  ότι ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει το κακό, που δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ότι είναι απαράδεκτος κάθε εφησυχασμός».

«Είναι η μάστιγα του 21ου  αιώνα».  Ως εκ τούτου, όπως τονίζεται, η τρομοκρατία, πρέπει να καταστραφεί, από τη ρίζα, με τους εμπνευστές και τους οργανωτές της- όπως έχει καταδικαστεί και ο ναζισμός,  με την πιο αυστηρή ανθρώπινη κρίση».

«Πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην  δώσουμε στους τρομοκράτες οποιαδήποτε πιθανότητα, γράφει η δήλωση.


Να ενωθούν οι διεθνείς προσπάθειες


Οι βουλευτές και γερουσιαστές υπενθύμισαν τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ρωσίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, όπως είναι η έκκληση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πρότεινε «να δημιουργηθεί μια πραγματική ευρεία διεθνή αντιτρομοκρατική συμμαχία, με όλες τις χώρες, χωρίς εξαίρεση, καθώς και των οργανώσεων και δομών, εκφράζοντας την ετοιμότητα της εν λόγω συνεργασίας».

Ως ένας άλλος στόχος είναι η εναρμόνιση του διεθνούς δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας στον τομέα της προειδοποίησης και στην καταστολή της τρομοκρατίας.

 «Η τρομοκρατία πρέπει να θεωρείται έγκλημα χωρίς παραγραφή και να ακολουθηθεί αυτό από όλες τις χώρες του πλανήτη», σημειώνει το δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ