Ιορδανία: Σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί και ένας από τη Νότιο Αφρική






Το κέντρο εκπαίδευσης στα ανατολικά του Αμμάν

Νοέμβριος 9, 2015.

Αμμάν.

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί και ένας από τη Νότιο Αφρική σκοτώθηκαν,  όταν ένας Ιορδανός αξιωματικός,  άνοιξε πυρ σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, κοντά στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μοχάμεντ Μομάνι.


Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο Διεθνές Αστυνομικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιορδανία που βρίσκεται στο Αλ Μοβάτζερ, στο ανατολικό Αμμάν.

Εκτός από τους νεκρούς,  άλλοι δύο Αμερικανοί εκπαιδευτές και τέσσερις Ιορδανοί τραυματίστηκαν με αυτόματο όπλο, προσθέτοντας ότι ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από άλλους αξιωματικούς του Κέντρου.

Το στρατόπεδο όπως λένε οι πληροφορίες χρησιμοποιείται για εκπαίδευση ιρακινών και παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Οι Αμερικανοί ήρθαν στο Κέντρο για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτές της Ιορδανίας.

Δεν έγινε σαφές τι προκάλεσε την επίθεση.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο στρατόπεδο χρησιμοποιούνταν, πρόσφατα,  για εκπαίδευση των λεγόμενων ‘ήπιων’ ισλαμιστών που τελικά εντάχθηκαν στο ISIS.

Πηγή του Ιράν αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις κατά των τρομοκρατών στο εσωτερικό της Συρίας, ορμώμενοι από αεροδρόμια της Ιορδανίας, χωρίς καμία άδεια από τη Δαμασκό ή τον ΟΗΕ.
Η Ιορδανία φιλοξενεί, επίσης, εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες, ως μέρος ενός προγράμματος για την ενίσχυση της άμυνας του αραβικού βασιλείου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ