Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι ζουν την εξάπλωση της ισλαμοφοβίας- τεμένη υπέστησαν βανδαλισμό





Η γαλλική αστυνομία δεν τους παραχώρησε άδεια για διαμαρτυρία κατά του ISIS



Νοέμβριος 23, 2015.

Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι έχουν υψώσει τη φωνή τους κατά των ακραίων ισλαμιστών που αιματοκύλησαν  το Παρίσι.


Το αμερικανικό δίκτυο CNN σημειώνει ότι μετά τις επιθέσεις των ισλαμιστών, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ισλαμοφοβίας στη Γαλλία.

 Έχουν γίνει βανδαλισμοί σε τζαμιά και υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός επιθέσεων κατά των μουσουλμάνων.

Η γαλλική μουσουλμανική κοινότητα  επεδίωξε να οργανώσει μια πορεία κατά  της ισλαμικής τρομοκρατίας και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, αλλά η γαλλική αστυνομία απαγόρευσε τη διαδήλωση, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

«Υπάρχει ένας φόβος, του στιγματισμού των Γάλλων μουσουλμάνων», δήλωσε ο Αμάρ Ραχούλ, εκπρόσωπος της μουσουλμανικής μειονότητας στο αμερικανικό κανάλι.

Ο ίδιος ήταν θυμωμένος γιατί οι ριζοσπάστες εκμεταλλεύθηκαν τη θρησκεία του Ισλάμ για τις τρομοκρατικές τους πράξεις.

Πολλοί θρησκευτικοί ηγήτορες  ενώνουν τις φωνές κατά του ISIS, που στρεβλώνει την ιδέα της θρησκείας τους,  «είναι θυμωμένοι που η τρομοκρατική οργάνωση έχει κάνει τους μη μουσουλμάνους να πιστεύουν ότι αυτά που κάνει το ISIS είναι γραμμένα στο Κοράνι.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ