Σκόπια: Προειδοποίηση Επιτρόπου για αποσταθεροποίηση λόγω εθνοτήτων




Νοέμβριος 12, 2015.

Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης στα Σκόπια είναι ορατός με τη δημιουργία επεισοδίων από την πλευρά των Αλβανών.


Αυτό επισημαίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση προόδου της FYROM,  που παρουσιάστηκε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Γιόχανες Χαν δηλώνοντας εμμέσως, ότι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης υπάρχει με περιστατικά μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών.

Ο Επίτροπος προέτρεψε στην κυβέρνηση των Σκοπίων, λόγω της εύθραυστης κατάστασης να εφαρμοσθεί η Συμφωνία της Οχρίδας, για να τερματισθεί η πολιτική κρίση και να ανοίξει η ευρωπαϊκή προοπτική για τους σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοίκους του νοτιοσλαβικού κράτους.

«Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να εφαρμόσουν τις πολιτικές συμφωνίες. Η κατάσταση μεταξύ των εθνών,  εξακολουθεί να παραμένει εύθραυστη και θα πρέπει προς τούτο να εφαρμοσθεί η συμφωνία της Οχρίδας. Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας του Ιουνίου και του Ιουλίου. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Επίτροπος Χαν.

Σήμερα (χθες) τα Σκόπια έλαβαν την 7η θετική εισήγηση, η οποία εγγυάται τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει  αλβανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ