Ερντογάν: Τώρα πρέπει να ψηφισθεί το νέο Σύνταγμα





Νοέμβριος 10, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε την Τρίτη, τη θέση του,  για επίσπευση της σύνταξης του  νέου Συντάγματος,  που θα δίνει στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας,  ενισχυμένες δυνατότητες.


Τόνισε, ότι τώρα,  το νέο τουρκικό σύνταγμα πρέπει να δρομολογηθεί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το επιδιωκόμενο σύνταγμα θα έχει σουλτανική διακυβέρνηση στη χώρα,  με κυβερνητικό επιτελείο  στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να προγραμματίζει και να καθοδηγεί  την εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας.

Σε τελετή που έγινε για την επέτειο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ,  ο πρόεδρος της χώρας, Ερντογάν είπε ότι «οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου έδωσαν στη χώρα ένα νέο ξεκίνημα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να δοθεί προτεραιότητα στο νέο σύνταγμα», όπως σημειώνει το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι ενδοιασμοί σχετικά με το καθεστώς  της προεδρικής διακυβέρνησης στη χώρα».
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ