Ισπανικό Δικαστήριο ζητά τη σύλληψη του Βενιαμίν Νετανιάχου




Νοέμβριος 15, 2015.

Ισπανικό εθνικό δικαστήριο ζήτησε από τις αρχές της χώρας να ενημερωθεί για την άφιξη στην Ισπανία του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και άλλων κορυφαίων Ισραηλινών πολιτικών που έχουν σχέση με έρευνα εναντίον τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο, το δικαστήριο διεξήγαγε μια έρευνα εναντίον των ισραηλινών ηγετών με την κατηγορία της παρεμπόδισης του «Στόλου της Ελευθερίας» στα τέλη Μαΐου του 2010, στον οποίο υπήρχαν και τρεις Ισπανοί πολίτες, συγκεκριμένα στο πλοίο ‘Μαβί Μαρμαρά’, στο οποίο έγινε επίθεση από Ισραηλινούς κομάντος.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει και ζήτησε τη σύλληψή τους όταν εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ‘Ρεσέτ Μπετ’ διευκρίνισε ότι κατηγορούμενοι είναι ο Βενιαμίν Νετανιάχου,  ο πρώην υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ελί Ίσε κ. ά.

Για την απόφαση αυτή του ισπανικού δικαστηρίου, ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Εμανουέλ Νάχσον, δήλωσε: «θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πρόκληση, θα συνεργαστούμε με τις ισπανικές αρχές για να ανατρέψουμε την απόφαση και ελπίζω  ότι θα γίνει σύντομα αυτό».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ