Η Τουρκία ακύρωσε την αγορά αντιπυραυλικού συστήματος από την Κίνα




Νοέμβριος 15, 2015.

Η Τουρκία ακύρωσε μια σημαντική συμφωνία για την αγορά κινεζικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις- όπως σημειώνει η ‘Χουριέτ’- η διαπραγμάτευση κατέληξε το 2013, στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.


Οι δυτικοί εταίροι της Τουρκίας είχαν δυσφορήσει με την επιλογή της Άγκυρας και την είχαν προειδοποιήσει ότι η κινεζική τεχνολογία μπορεί να μην είναι συμβατή με  συστήματα του ΝΑΤΟ.

Με την ακύρωση της συμφωνίας η Τουρκία δήλωσε ότι προτίθεται να αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

«Η συμφωνία ακυρώθηκε. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτήν είναι η επιθυμία μας να αναπτύξουμε δικό μας αντιπυραυλικό σύστημα για την άμυνας», είπε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ