Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Η Βουλγαρία επανιδρύει τη …Βουλγαρία
Νοέμβριος 30, 2015.

Καθιερώνονται  ως υποχρεωτικά μαθήματα «η βουλγαρική παράδοση, έθιμα και πολιτισμός της Βουλγαρίας» στα σχολεία

Η εισαγωγή υποχρεωτικού μαθήματος  με την ονομασία που προαναφέρθηκε  θα είναι για όλες τις τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή έως και την 12η τάξη σε όλα τα σχολεία  της χώρας.


Η πρόταση του επικεφαλής του χορογραφικού συγκροτήματος «Τσινάρι», Ασέν Παβλόφ έγινε δεκτή με θετικά σχόλια.

Στόχος είναι η σύμπτυξη της βουλγαρικής κοινωνίας στις κοινές παραδόσεις, έθιμα και χορούς και γενικότερα του πολιτισμού που θα αρχίζει από τη βασική εκπαίδευση των βουλγαρικών σχολείων.

«Ενώνουμε τις παραδόσεις, τα έθιμα και τον πολιτισμό, δίνουμε νέο περιεχόμενο στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού πολιτισμού και στόχο την αναβίωση του βουλγαρικού παραδοσιακού πνεύματος.

»Είμαστε Βούλγαροι , χάριν της βουλγαρικής λαογραφίας και παράδοσης διατηρούμε τον τρόπο ζωής και πολιτισμό μας. 

»Περήφανος άνθρωπος δεν υπάρχει με κάτι που δεν ξέρει. Πρέπει να γνωρίζουμε τα έθιμα, τις ρίζες μας, τις φορεσιές μας, τα μουσικά όργανα, το χορό και ό,τι είναι σημαντικό προκειμένου να υφαίνουμε την ηθική, τη θρησκεία, την παράδοση  μέσα σε μια αισθητική και ομορφιά», είπε ο Παβλόφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό εθνικό πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί χαιρέτισαν την ιδέα  επεσήμαναν ότι , πράγματι, στα βουλγαρικά σχολεία είναι ελάχιστες οι ώρες διδασκαλίας για τις παραδόσεις  και τα έθιμα.


--               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: