Deutsche Welle: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το ISIS




Νοέμβριος 19, 2015.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να κάνει την Τουρκία εταίρο της,  κατά του ISIS, προκειμένου να σταματήσει η συνεχής ροή όπλων και μαχητών στα τουρκο-συριακά σύνορα.


Αλλά προφανώς,  αυτές οι ‘σοβαρές προθέσεις, του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,  για την απώθηση των τρομοκρατών  έχει τελειώσει, γράφει η  Φωνή της Γερμανίας (Deutsche Welle).

Πριν από την αιματοχυσία στη Γαλλία, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την παράδοση στους αντάρτες της Συρίας, όπλα για να τα  χρησιμοποιήσουν  κατά των υποστηρικτών του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε κορυφαίος αναλυτής και εμπειρογνώμων της Συρίας, ο Γιόσουα Λάντις.
Σύμφωνα με τον Λάντις, εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Άγκυρα, τη Βηρυτό και το Παρίσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες  έχουν συσταλθεί και έχουν  αναθεωρήσει τις ενέργειές τους για  παράδοση όπλων  τους αντάρτες  και προέβησαν, μάλιστα,  σε έκκληση στο Κατάρ και Σαουδική Αραβία  να σταματήσουν  την παράδοση όπλων στους  (αμφίβολους ) αντάρτες, όπως γράφει το ‘Ria’.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ